VIND I SKOLEN: Undervisning med afsæt i lokale vindmøller og solcellers produktion
Hvor meget grøn strøm producerer de lokale vindmøller og solceller lige nu, og til hvor mange husstande? Hvor mange ton CO2 reducerer de af kommunens udledning? Det og meget mere kan du få svar på i Eurowind Energys projekter i Vindiskolen.dk. Og så kan du også få adgang til undervisningsmateriale til 4.-6. klasse og 7.-9- klasse.
Formålet med Vindiskolen.dk er at give skoleelever og andre interesserede konkret viden om den lokale ve-produktions betydning for klimaet. Det sker med grafisk præsentation af live-data fra den lokale produktion af grøn strøm og tilhørende CO2-fortrængning.
Med udgangspunkt i de indsamlede data gives svar på:
-
Hvor mange husstande og personer de lokale vindmøller og solceller producerer grøn strøm til lige nu, seneste døgn og seneste 30 døgn.
-
Hvor meget CO2 de lokale møller og solceller fortrænger enkeltvis og samlet lige nu samt seneste døgn og år.
-
Hvor meget CO2 de lokale møller og solceller fortrænger i forhold til kommunens samlede udledning.
-
Hvordan vindstyrken og soleffekten hænger sammen med el-produktion og fortrængning af CO2..
Med afsæt i den lokale produktion af grøn strøm præsenteres et kompendie med elevopgaver til undervisning i energi & klima målrettet henholdsvis folkeskolens mellemtrin og udskoling - med tilhørende lærervejledninger.
Initiativet kan evt. kombineres med en udflugt til de lokale møller og solceller, så eleverne mærker suset fra vingerne, mens de via deres mobil får opgaver og undervisning i den obligatoriske undervisning i energi og klima.
Projektet er udviklet af
VidenOmVind og dennes skoleindsats ”Vind i Skolen”. For det faglige pædagogiske og didaktiske indhold står
naturfagskonsulent Ulla Hjøllund Linderoth. Naturfagskonsulenten sikrer, at undervisningsmaterialet er udarbejdet i henhold til undervisningsministeriets opstillede læringsmål.
Som en del af projektet tilbydes også generelt undervisningsmateriale om vind, sol, energi og klima. Altsammen for at gøre det lettere for den enkelte lærer at forberede sig og undervise i energi & klima - og mere spændende og vedkommende for eleverne at deltage :)